Nieuws Actueel

Nog 27 kandidaten in de race voor Win je Winkel in Hengelo

Van onze redactie 28 september 2015

Binnenstad Hengelo Marieke Bakker

Er zijn 27 kandidaten over. De één heeft plannen voor een stroopwafelwinkel met een koffiehoek. Een tweede zoekt het in een banketbakkerij in Amerikaanse stijl met horeca. Een ander denkt aan een bloemenbar/winkel met kleine horeca. Als de jury meent dat het kansrijke ideeën zijn die wat toevoegen aan de Hengelose binnenstad dan krijgen de bedenkers een half jaar lang huurvrije winkelruimte aangeboden.

Plannen gepresenteerdDe deelnemers aan Win je Winkel hebben afgelopen weekend hun plannen gepresenteerd in het voormalige Oostvogelpand op de hoek van de Nieuwstraat en de Enschedesestraat. Er zijn tien lege winkelpanden beschikbaar, inclusief begeleiding. „We bieden faciliteiten om de start gemakkelijker te maken. Maar we gaan ze niet te veel pamperen, het moeten wél ondernemers worden”, zegt centrummanager Gerard Veldhof, die erg enthousiast is over het initiatief. ,,Ik vind het nu al een geweldig succes. Er zitten heel originele inzendingen bij, jonge creatieve ondernemers die er echt voor gaan. Dit heeft Hengelo nodig.”

De jury gaat volgende week in beraad. De ondernemers die doorgaan naar de volgende ronde krijgen hulp van coaches van de ondernemersorganisatie ROZ en de Rabobank bij het schrijven van een businessplan. Midden oktober wordt bekend welke kandidaten winnen. En met een beetje geluk is Hengelo in december tien winkels rijker.

Foto: Marieke Bakker