Nieuws Actueel

Nog geen akkoord over Dauwendaele

Emile Calon 19 november 2015

Middelburgwinkelcentrumdauwendaele1065

Enkele eigenaren van winkels in het Middelburgse winkelcentrum Dauwendaele hebben nog geen overeenstemming met de projectontwikkelaar die het nieuwe winkelcentrum wil bouwen. Pas als zij ook hun handtekening gezet hebben kan dat centrum er komen, zo werd duidelijk tijdens een bijeenkomst van de Wijktafel Dauwendaele.

Beleidsambtenaar Cor Helmendach vertelde dat hij nog steeds hoopt dat de bouw van het nieuwe centrum medio 2016 kan beginnen. "Maar dat is afhankelijk van de onderhandelingen tussen de ontwikkelaar en de eigenaren." De helft van het winkelcomplex is in handen van een eigenaar. De andere helft is van afzonderlijke eigenaren, vooral winkeliers. Helmendach: "Er moet onderhandeld worden met 25 partijen."

De bedoeling is om gefaseerd te slopen en te bouwen. Dat zal volgens Helmendach alles bij elkaar één jaar in beslag nemen.

Momenteel staat veertig procent van de winkels in het winkelcentrum leeg. Volgens Helmendach nodigt het centrum nu niet uit om te bezoeken. Wie het passeert, ziet blinde muren. Door het centrum, als het ware binnenstebuiten te keren, komt daar verandering in. "Dan kunnen passanten in een oogopslag zien welke winkels er zitten." Hij is ervan overtuigd dat door die metamorfose het goed komt met het winkelcentrum. "Dat is ons ook gelukt bij andere winkelcentrums die we onder handen hebben genomen."

Wethouder Saskia Szarafinski benadrukte dat een vernieuwd winkelcentrum een belangrijk onderdeel is van het plan van de gemeente om ervoor te zorgen dat de wijk aantrekkelijker wordt om te wonen en te leven