Nieuws Actueel

Nog geen doorbraak in onderzoek naar vondeling Breda

Van onze redactie 17 maart 2015

Image 4802322

Dat meldt politiewoordvoeder Jeroen Steenmeijer.

Bij de politie zijn inmiddels iets meer dan vijftig tips binnengekomen. Die kwamen onder meer na twee televisie-uitzendingen van Opsporing Gezocht, waarin camerabeelden werden vertoond van de vermoedelijke dader.

"Die tips zijn we allemaal nauwkeurig aan het onderzoeken", aldus Steenmeijer. Tot nog toe leidde dat niet tot een antwoord op de vraag wie de moeder is van het meisje, wat er precies is gebeurd en wie de persoon is die op camerabeelden is te zien met eenzelfde tas als waarin het kindje ietsje later werd aangetroffen tussen twee geparkeerde auto's. Ook is nog steeds onduidelijk of die persoon een man of vrouw is.

Aan de zaak wordt intussen volop gewerkt, zegt Steenmeijer. De hoop is er vooral op gericht dat de moeder zich meldt. Die schreef eerder een anonieme brief aan de politie. Over de inhoud blijft de politie, in belang van het onderzoek, zwijgen. "Er staan een aantal zaken in die, wanneer ze bekend worden, het onderzoek kunnen frustreren."

Steenmeijer roept mensen op zich te melden als zij tips hebben over een vrouw, die aanvankelijk zwanger was, maar nu niet meer, maar ook geen kindje heeft.