Nieuws Actueel

Noke U-Lock: een fietsslot dat je ontgrendelt met je telefoon of smartwatch

Van onze redactie 13 maart 2015

Image 4805890

Wat is het precies? De Noke U-Lock is een beugelslot voor je fiets dat je kunt ontgrendelen met behulp van een smartphone of een smartwatch. Sleutels zijn dus niet meer nodig. Met behulp van bluetooth ontgrendel je zonder verder iets te hoeven doen het slot. Heb je liever wat meer controle, dan kun je ook de app gebruiken om het slot los te maken.

Wat maakt het bijzonder? De U-Lock heeft een ingebouwd alarm, dat afgaat als iemand langer dan 3 seconden aan het slot morrelt. Met behulp van de app kun je bovendien snel terugvinden waar je je fiets ook alweer neergezet had. En wil je je fiets aan iemand uitlenen? Dan kan diegene met behulp van een code het slot losmaken. Heb je toch liever iets aan je sleutelbos? Dan is er een bijpassende sleutelhanger die precies hetzelfde doet als je smartphone of smartwatch.Zijn er nadelen? De lengte van het slot is 28,4 millimeter, waardoor je je fiets altijd erg dicht tegen iets anders zult moeten vastmaken. Met zijn prijs van 99 dollar plus 15 dollar verzendkosten (samen omgerekend ruim 84 euro) is het bovendien geen goedkoop slot.

Vind ik leuk? In een fietsland als Nederland is een goed slot zo'n beetje een eerste levensbehoefte. De U-Lock biedt meerwaarde door het ingebouwde alarm en het gemak waarmee je hem openmaakt. Een goede investering voor wie onafscheidelijk is van zijn of haar tweewieler die net wat meer waard is dan de gemiddelde stationsfiets.