Nieuws Actueel

Nooit meer geroezemoes

Bram de Vrind 7 februari 2014

Stel je voor: nooit meer smartphones die worden gecheckt, geroezemoes, of geen respons. Ivan Bartholomeus heeft gouden tips om je presentatie een doorslaand succes te maken. Althans, dan maken we op uit de grote belangstelling van onze lezers voor zijn blog. Bartholomeus scoorde het best gelezen blog van de voorbije week. Hieronder de volledige blog top-5.

1. Ivan Bartholomeus - Ik ga buiten een sigaret roken

De presentatie is amper 5 minuten bezig als mijn lange buurman me influistert: Ik heb het wel gezien, ik ga buiten een sigaret roken. De ondernemer in LED-verlichting staat voor een groep van 50 ondernemers, hij probeert het wel maar je voelt, de toehoorders luisteren niet echt: smartphones worden gecheckt, geroezemoes, geen respons. Meer dan een gemiste kans.2. Nick Rogmans - Blanke reus voor de klas

Het was als de dag van gisteren, hoe ik mijn eerste dag naar de community kan herinneren. Iedereen verklaarde me voor gek, maar toch ging ik naar Mamelodi. Mijn eerste les in een township. Mensen vinden het apart dat zo'n blanke reus uit Europa voor hun neus staat.

3. Henk Kwakkel - Geen vee = kroket zonder mosterd

Duurzaam ondernemen hoort in je genen te zitten. Een maatschappelijke plicht om generaties die na ons komen, een eerlijke leefwereld te geven. Niet steeds de grenzen opzoeken van wat nog kan, maar anders denken en leven. Niet kijken naar anderen, maar je verantwoordelijkheid nemen.

4. Titiaan Zwart - Stopwatch methode voldoet niet

De verzorgingsstaat zoals we die kennen, wordt verruild voor de “participatiemaatschappij”. Veel zorg die we gewend waren uit handen te geven komt nu weer terecht bij de kinderen. Helemaal niet gek zou je zeggen. Want wie zorgt er nou beter voor je ouders dan jijzelf?

5. Chantal Heutink - Het is net een multinational

Het valt me allemaal niet mee. Vorig jaar hebben we besloten om I-Care uit de stichting te halen en een Social Enterprise op te zetten. Het lijkt zo simpel, maar het tegendeel is waar. Al die beslissingen die genomen moeten worden.