Nieuws Actueel

NS: 100 man extra tegen werkdruk

Van onze redactie 5 december 2014

Dat heeft de NS-directie vrijdag laten weten aan de medewerkers die afgelopen dinsdagochtend vroeg in Den Haag een werkonderbreking hielden.

Werkoverleg Haagse NS'ers hielden dinsdagochtend om 04.00 uur een 'werkoverleg' dat bijna 3 uur duurde. Daardoor startte de dienstregeling die ochtend niet volgens planning op. Het leidde tot urenlange problemen op het spoor.

De medewerkers klaagden niet alleen over de grote werkdruk, maar ook over agressie bij reizigers en over vuile treinen.

Kots De NS-directie belooft dat 'braaksel en andere walging oproepende viezigheid' vooral in de nachtelijke uren op treinen met veel uitgaanspubliek sneller wordt opgeruimd. Vanaf februari moet er een beter rooster zijn zodat schoonmakers minder treinen over hoeven te slaan bij het reguliere schoonmaakwerk.

Vakbond VVMC kon vrijdag nog niet reageren op de tegemoetkoming van de directie. Het plan wordt de komende dagen bestudeerd. Directrice Marjan Rintel van NS Reizigers erkent in een persverklaring dat er snel iets moest gebeuren. "Niet met abstracte plannen die op kantoor zijn bedacht, maar samen met de medewerkers dicht op de werkvloer."