Nieuws Actueel

NS zet alles op alles om daders mishandeling station Almelo te vinden

Van onze redactie 4 december 2014

Gezien de ernst van de verwondingen en het feit dat de twee - een 47-jarige Apeldoorner en een Enschedeër van 25 - tegelijkertijd werden belaagd, spreekt de politie van een ‘uitzonderlijk voorval’. De NS’ers zijn - na uitgebreid onderzoek in het ziekenhuis, inmiddels weer thuis.

Mishandeling De conducteurs werden dinsdagavond door twee mannen aangevallen op station Almelo. Toen een getuige hen te hulp schoot, gingen de daders er van door.

Verwondingen Op internet wordt verteld dat de getuige aan zijn hand gewond is geraakt. Ook had hij een pijnlijke knie. De mishandeling zou zijn vastgelegd op beeld. De politie leest de camerabeelden uit. Medewerkers van Service en Veiligheid van de NS zochten gistermorgen het Almelose spoor af naar een telefoon die tijdens de schermutseling viel.

Getuige Een andere getuige stond in de wachtruimte toen zijn aandacht werd getrokken door het tumult op het perron. „Ik zag een man slaande bewegingen maken naar iemand die op de grond lag. De andere man van de NS stond erbij. Hij had een blauw oog, maar zijn maat op de grond zat onder het bloed. Diens ooglid was losgeslagen en hij was er slecht aan toe. Wat een minne streek om iemand die al op de grond ligt zo toe te takelen. De daders sprintten snel het station uit. Ik kon ze niet volgen, omdat ik mijn voeten met sporten heb geblesseerd. Ik zag alleen nog hun achterkant.”