Nieuws Actueel

NSS2014: Verkeer nucleaire top

Rik Nizet 24 maart 2014

De ochtendspits stelde maandagochtend omstreeks acht uur in het westen nog weinig voor. De ANWB meldde maandagochtend in totaal 80 kilometer fileleed, dat is de helft van wat gebruikelijk is.Special: Alles over nucleaire topVerkeersmaatregelen nucleaire top'Bij aanslag hebben we een probleem'Do's and don'ts nucleaire top

FilesDe files waren vooral buiten de Randstad te vinden, alleen rond Amsterdam was het druk als gebruikelijk. De automobilisten mijden na de vele waarschuwingen voor afgesloten wegen in verband met de Nuclear Securrity Summit in Den Haag de wegen in de Randstad.

HoofddorpHet autoverkeer in de Randstad was maandagochtend omstreeks 9 uur tussen Amsterdam en Den Haag drukker geworden. Er ontstond flinke drukte op de A4 tussen Schiphol en Hoofddorp. Tussen Hoofddorp en het knooppunt Burgerveen, waar de snelwegen A4 en A44 samenkomen, ontstonden opstoppingen. Ter plaatse zijn drie rijstroken afgesloten in verband met de NSS-top.

Op de A5 is het tussen Hoofddorp en Amsterdam in beide richtingen erg druk, eveneens door afsluitingen. Op de belangrijke A4 stroomt het verkeer goed door.

Extra lange treinenOok op het spoor was het rond 8 uur erg rustig, aldus de Nederlandse Spoorwegen. De NS zet in het westen extra lange treinen in om de toeloop van uitgeweken automobilisten te kunnen opvangen, maar veel extra passagiers had dat voor achten nog niet opgeleverd, aldus de NS.