Nieuws Actueel

NU.nl geeft iOS-app flinke opknapbeurt

Van onze redactie 23 maart 2015

Image 4820778

Zoals andere nieuws-apps eerder ook al deden, heeft NU.nl in de nieuwe app gekozen voor minder heftig kleurgebruik, meer witruimte en duidelijkere teksten. Wie een artikel opent, ziet bovenaan het scherm een icoontje om NUjij.nl te openen en een reactie achter te laten en een icoontje om een artikel te delen.

Berichten delen Het delen van artikelen gaat voortaan via het ingebouwde deelmenu van iOS en ziet er dus per gebruiker anders uit. Bovendien is het daardoor mogelijk geworden om berichten met elke service te delen die het deelmenu ook ondersteunt, zoals Dropbox of Instapaper.

De toegevoegde widget maakt het mogelijk om de laatste 3 berichten op NU.nl in het notificatiemenu van iOS te bekijken. Overigens zijn er niet alleen dingen bijgekomen in de NU.nl-app. Waar het voorheen mogelijk was om berichten te bewaren in iCloud, heeft NU.nl ervoor gekozen om daarmee te stoppen.

Opgeslagen berichten Gebruikers zouden te vaak tegen problemen aanlopen. Omdat iCloud niet meer wordt ondersteund, is het voor sommige gebruikers niet meer mogelijk om eerder opgeslagen berichten nog terug te vinden. NU.nl is gratis te downloaden in de App Store.