Nieuws Actueel

Nu ontslaan of pas na 1 juli?

Van onze redactie 21 maart 2015

Image 4819922

Per 1 juli gaat het nieuwe ontslagrecht in. Daardoor wordt het voor werkgevers goedkoper en eenvoudiger om afscheid van personeel te nemen dan voorheen.De zogenoemde kantonrechtersformule wordt afgeschaft. De vergoedingen ervan konden soms oplopen tot 4 of 5 ton.

Werknemers krijgen nog maar maximaal 75.000 euro of, als dat hoger is, een jaarsalaris mee. Deze vergoeding wordt transitievergoeding genoemd en komt grofweg neer op nog slechts eenderde van de kantonrechtersformule.

Volledig dossier Wie na 1 juli van zijn personeel af wil, moet een onderbouwd dossier hebben bijgehouden. Had je dat voorheen als werkgever niet, dan kon je er nog mee wegkomen door een hogere ontslagvergoeding uit keren. Die tijd is voorbij; een zwak personeelsdossier zal leiden tot afwijzing van het ontslag. Het wordt dus eerder moeilijker mensen te ontslaan, want een groot deel van de werkgevers houdt op het moment geen goed dossier bij van hun werknemers.

Uit een rondgang van de NOS langs arbeidsjuristen en de Vereniging van Arbeidsrechtadvocaten (VAAN) blijkt dat veel deskundigen verwachten dat het ontslagrecht zal vastlopen.