Nieuws Actueel

Nucleaire Top: De pot op met je top

Rik Nizet 21 maart 2014

Voor ruim de helft van de mensen die wonen of werken in de Randstad is de nucleaire top begin volgende week geen reden om het reisschema aan te passen. Dat blijkt uit onderzoek van DVJ Insights in opdracht van BNR Nieuwsradio.Lees ook:Special: Alles over nucleaire topGeen extra treinenNucleaire top Nederlands feestjeOndernemers niet blij met ObamaMijd kantoor tijdens nucleaire top

Volgens het onderzoeksbureau weten de meeste mensen wel dat er extra drukte op de weg wordt verwacht, maar maar past slechts een derde zijn gedrag aan. Wat ook meespeelt is het gebrek aan alternatieven: 68 procent zegt geen alternatief voorgelegd te hebben gekregen. Slechts 20 procent heeft dat wél. Economie"De meeste mensen vinden dat de nucleaire top niet in Nederland gehouden had moeten worden en veel mensen verwachten dat het een ongunstig effect zal hebben op de Nederlandse economie", aldus Lucas Hulsebos van het onderzoeksbureau.

Aangepaste treinenloopTijdens de top die maandag en dinsdag wordt gehouden in Den Haag, geldt er een aangepaste treinenloop. Tussen Den Haag en Amsterdam rijden extra treinen, die ook langer zijn dan gebruikelijk, zo heeft de NS laten weten. In de rest van het land zullen de treinen daardoor soms korter en dus drukker zijn. Treinen tussen Utrecht en Den Haag worden niet verlengd. De treinen rijden daar al op maximale lengte en extra verlengen zou betekenen dat de perrons niet lang genoeg zijn, aldus de NS.

Buiten de spitsDe NS drukt reizigers op het hart tijdens de top zoveel mogelijk buiten de spits richting Den Haag te reizen. Via de websites en apps van de NS en RijdenDeTreinen kunnen reizigers actuele informatie over vertrektijden en treinlengtes krijgen.