Nieuws Actueel

Nucleaire top: Eerste NSS-files in Den Haag

Rik Nizet 21 maart 2014

Den Haag heeft vrijdagochtend de eerste files te pakken die met de nucleaire top te maken hebben. Wie vanaf de A44 de stad in wil richting het gebied rond het World Forum, komt op de Oude Waalsdorperweg stil te staan. Het gaat om de route via het Hubertusviaduct en de Hubertustunnel, meldt de ANWB.Special: Nucleaire Top

Een dag eerder dan de bedoeling was zijn vrijdag De President Kennedylaan, de Johan de Wittlaan en de Professor B.M. Teldersweg tot Madurodam afgesloten voor het verkeer. Dat is een belangrijke doorgaande route langs het World Forum, waar de Nucleair Security Summit (NSS) maandag en dinsdag wordt gehouden. De opbouw van de wegafzettingen voor de top kost meer tijd, meldde de ANWB donderdag.

Vanaf de Utrechtsebaan (A12) stadinwaarts staat het verkeer vast. Ook op andere plekken in de stad kleuren wegen op de ANWB-kaart donkerrood vanwege files. Of die te maken hebben met de wegafsluitingen is niet duidelijk.

SnelwegenDe snelwegen net buiten Den Haag zijn ook druk, maar dat heeft op de A4 eerder te maken met een eerder geval van pech en de regen dan met de NSS, aldus de ANWB. Mensen die de A4 vanwege dat ongeval wilden mijden en via de A44 naar Den Haag wilden, belanden van de regen in de drup: de A44 is in verband met de NSS-wegafsluitingen ook heel druk.