Nieuws Actueel

'Oale School' in Lattrop wordt bed & breakfast

Van onze redactie 11 maart 2015

Image 4803854

Kristel Roelofs en Marieke Olde Weghuis zijn de initiatiefneemsters van de nieuwe bestemming van de oude school.

Bouwplan Er moet nog veel gedaan worden voor de eerste gasten in De Oale School kunnen worden begroet. Dat realiseert het ondernemende tweetal zich terdege. De voorbereidingen zijn afgerond. „We hebben met Warmes de aannemer het bouwplan gemaakt en die gaat dat ook uitvoeren. Ook andere bedrijven die hun steentje bijdragen staan klaar.” Het enige dat nog moet worden afgerond is de sloopmelding en de omgevingsvergunning.

Sportzaal De oude school was de laatste jaren nog in gebruik als sportzaal. De gemeente heeft de betrokken verenigingen al aangeschreven dat dit verleden tijd is. Een echt alternatief in het dorp is er nog niet, de discussie over een andere gymzaal is nog volop bezig.

Monument Kristel Roelofs en Marieke Olde Weghuis kopen alleen de oude school met bijbehorende grond: in totaal zo’n 2.200 vierkante meter. De bouwkavel die achter de school ligt is inmiddels gesplitst en zal door de gemeente zelf worden verkocht. De oude school heeft de status van gemeentelijk monument. Dat betekent dat er aan de buitenkant niets mag worden veranderd.

Bed & breakfast Binnen verandert er wel van alles. Zo wordt er een doorbraak gemaakt om het achterste en voorste deel met elkaar te verbinden. De nieuwe bed & breakfastaccommodatie krijgt straks een centrale hal waarop alle zeven kamers uitkomen. De oude peuterzaal wordt omgebouwd tot een ontbijtzaal voor de gasten. Het gebouw wordt doelbewust geschikt gemaakt voor gebruik door mensen met een beperking. „We richten ons in eerste instantie op overnachtingen met ontbijt. Maar ook op activiteiten in samenwerking met zorginstellingen zoals dagrecreatie en zorgvakanties voor gezinnen en groepen”, licht Kristel Roelofs toe.