Nieuws Actueel

Offline valt ze me tegen

Caroline Spilt 12 juni 2015

Offline tegenvallen blogtop groot

Een blogtop 5 over de toekomst: over een 100-jarig leven en doorwerken tot je 75e, over hoe onze dag in het teken staat van verwachtingen, en over verlangen als weg naar succes. Maar de best gelezen blog van deze week gaat over iets heel hedendaags: mensen die je alleen online kent. "Maar elke keer als ik haar tegen kom, valt ze mij tegen. Ze is wel benaderbaar maar blijft afstandelijk. Ze is wel joviaal maar alleen in haar eigen voordeel. Zó irritant!"

1. Tineke Huizenga - Online is ze joviaal, offline valt ze me tegen

Ken je dit? Je leest en ziet iets over iemand en je hebt meteen een eerste indruk. Daarna kom je diegene tegen en omdat je een bepaald beeld van haar hebt, heb je verwachtingen. Toch zegt je gevoel tijdens deze ontmoeting dat wat je over de ander las, niet klopt. Het beeld klopt niet, het matcht niet.

2. Sofie van der Meer - Spaans benauwd van doorwerken tot je 75ste

Doorwerken tot ons 75e levensjaar, steeds vaker jobhoppen en als eeuwige student blijven leren om aan de eisen van de arbeidsmarkt te voldoen. Dit is een beetje zoals de carrière van de toekomst eruitziet. Zijn de Nederlandse werknemers (en werkgevers) zich hier eigenlijk wel van bewust? Zijn we wel klaar voor deze toekomstige arbeidsmarkt?

3. Marcia van Kampen - Waarom we massaal forensen

Deze maand publiceerde autofabrikant Ford haar Europees onderzoek onder meer dan vijfduizend forensen. Uitkomst: het woon-werkverkeer gedurende de spits levert veel Europeanen meer stress op dan de baan zelf. Wat ik nog opvallender vind: het zijn vooral jongeren die onderweg veel aan stress lijden. Maar liefst 90 procent in de leeftijdscategorie van 16-24 jaar reist niet ontspannen richting werk of school. Ne-gen-tig procent! Als ze aankomen voelt het alsof ze er al een werkdag op hebben zitten. Laat staan hoe ze thuiskomen na een zware werkdag.

4. Raoul Rossou - ANNA geeft je houdvast

Verwachtingen, wat zijn ze toch mooi als ze overtroffen worden, maar wat kan de domper groot zijn als ze niet worden waargemaakt. Vanaf het moment dat je 's morgens je bed uitstapt en je jezelf afvraagt wat voor weer het wordt (zou het inderdaad zo mooi worden als ze gisteren op het nieuws gezegd hebben?), tot het moment dat je je bed weer instapt en je bedenkt wat de dag van morgen je zal brengen, ben je bezig met verwachtingen.

5. Wesley Boer - Creëer een diep verlangen

In mijn vorige blog hebben we besproken wat het belang is van het hebben van een helder en concreet doel en dat dit doel aan bepaalde eisen moet voldoen om voor succes te zorgen. De volgende stap naar succes is het creëren van een onweerstaanbaar verlangen en daar gaat deze blog over.