Nieuws Actueel

Oldenzaalse conductrice laat zich niet van de trein slaan

Van onze redactie 13 maart 2015

Image 4805453

Een tijdje ging conductrice Aukje vermomd over straat. De man die haar vorig jaar in de trein met de dood had bedreigd, mocht haar niet herkennen. Ze was bang dat hij zou doen wat hij had gezegd: „Ik maak je helemaal kapot, ik zweer op de dood van mijn moeder dat ik je helemaal afmaak”. De medewerkster van Syntus had hem betrapt op zwartrijden op het traject tussen Oldenzaal en Zutphen.

Extra maatregelen Donderdag kondigde staatssecretaris Wilma Mansveld extra maatregelen aan voor de veiligheid van spoorwegpersoneel. Het geweld wordt hoe langer hoe erger. Mansveld wil agenten op grote stations - welke is nog niet bekend - meer cameratoezicht en versnelde sluiting van toegangpoortjes.

Aukje is sceptisch. ,,Een stationsagent, een stationsverbod of camera’s op stations hebben volgens mij niet zoveel effect. De meeste agressie speelt zich in de treinen af. Onze treinen zijn uitgerust met camera’s. Dat kan helpen bij het bewijzen van agressie. Het is meer een maatschappelijk probleem dat je niet oplost met dit soort maatregelen. Het is een kwestie van mentaliteit. Die moet veranderen.”