Nieuws Actueel

Oldenzaalse horeca juicht komst december-ijsbaan toe

Van onze redactie 29 december 2014

Rudolf verwacht dat de ijsbaan een aanzuigende functie kan hebben voor Oldenzaal, waardoor de stad aantrekkelijker wordt voor winkelend publiek. ,,En daarvan kunnen de plaatselijke ondernemers, onder wie de horecamensen, weer van profiteren.” Volgens Rudolf zijn de horeca-ondernemers in Oldenzaal enthousiast over het plan. „Maar dat geldt ook voor andere ondernemers en bedrijven. Zij juichen ons initiatief zeer toe.”

Locatie nog onbekend

De overdekte ijsbaan wordt 25 bij 10 meter groot. Daar overheen komt een tent van 35 bij 20 meter. De baan c.q. de tent wordt afgesloten met een glazen pui die desgewenst helemaal kan worden geopend. Het staat nog niet vast waar de ijsbaan komt te staan. Als het aan de horeca ligt, wordt de Groote Markt de locatie. De Juniorkamer wil daar graag aan meewerken maar het probleem is dat dit niet kan vanwege de zaterdagmarkt. Het alternatief is het Plechelmusplein.

Als het aan de Juniorkamer ligt wordt de ijsbaan in Oldenzaal een nieuwe, jaarlijkse traditie. „Dat moet lukken, maar nogmaals: we zijn natuurlijk wel afhankelijk van het bedrijfsleven”, benadrukt Justin Rudolf.

Foto: In Enschede is het al jaren vaste prik dat in december een ijsbaan wordt opgebouwd in de binnenstad. (Frans Nikkels)