Nieuws Actueel

OM eist weer levenslang dood 4 vrouwen

Van onze redactie 15 december 2014

De man schoot in mei 2011 5 mensen neer. De vader van 2dodelijke slachtoffers raakte gewond.

,,Deze strafzaak is van een voor Nederland vrijwel ongekende ernst en omvang. In het recente verleden heeft alleen in Alphen aan den Rijn één persoon in korte tijd meer slachtoffers gemaakt bij het schieten in een winkelcentrum'', motiveerde de aanklager zijn zware strafeis. Hij doelt op de schietpartij in Alphen aan den Rijn. Daar schoot Tristan van der Vlis in winkelcentrum Ridderhof zes mensen dood en pleegde daarna zelfmoord.

B. werd aangehouden nadat hij drie vrouwen, een 57-jarige moeder en haar 23- en 29-jarige dochters, in hun woning in Zwijndrecht had gedood. De toen 64-jarige vader van het gezin raakte bij de schietpartij zwaargewond. B. was de ex-vriend van één van de dochters. Na zijn aanhouding vond de politie in zijn woning in Helmond een 20-jarige dode vrouw. Zij was ook een ex-vriendin van de verdachte en werd al in Amsterdam als vermist opgegeven.

Het OM vermoedt dat B. zijn ex-vriendinnen doodde na een problematische relatie. Ook zou de verdachte langdurig zijn gekrenkt. Tijdens de behandeling van de zaak bij de rechtbank in oktober 2012 hoorde de toen 27-jarige verdachte alles zonder blikken of blozen aan. Hij bekende betrokken te zijn bij de schietpartijen, maar ontkende dat hij de moorden heeft gepland. Hij zou in paniek zijn geweest.