Nieuws Actueel

OM wil tbs voor stalker Dione de Graaff

Van onze redactie 16 januari 2015

Fredericus P. stuurde De Graaff sinds april 2013 124 e-mails omdat hij ervan overtuigd was dat zij een relatie hadden. Op 5 juli vorig jaar stuurde hij zelfs 28 berichten op 1 dag. Die dag deed De Graaff ook aangifte tegen hem, omdat hij haar in een van de mails bedreigde.

Liefdesbrieven De man stuurde ook mails en liefdesbrieven aan de verslaggeefster van een dagblad. Hij zag kans om daar nog mee door te gaan toen hij al was aangehouden en in het huis van bewaring zat. Sindsdien is zijn post onderschept.

P. was ervan overtuigd dat de verslaggeefster zijn berichten via haar 'oortje' ontving. Dione de Graaff zou hem via de tv signalen en boodschappen hebben gestuurd. Hij reed verschillende keren naar het Mediapark in Hilversum om De Graaff te ontmoeten.

Dwangverpleging Deskundigen denken dat de man niet van plan is om op te houden met stalken. Zijn waanvoorstellingen breiden zich uit naar andere mensen en de kans bestaat dat hij gevaarlijk wordt. Hij zou volgens het OM tbs met dwangverpleging moeten krijgen om hemzelf en anderen te beschermen.

De rechtbank doet over 2 weken uitspraak.