Nieuws Actueel

Ommenaren gaan langs de deur met matrassen

Net als de kapper, de kok en de energieleverancier kun je nu ook de beddenwinkel aan huis bestellen.

Jeroen Kuiper 14 januari 2016

Ommenaren

Met een mobiel slaapatelier rijden Ruben Stelpstra uit Ommen en zijn compagnon Harold Rietveld kriskras door Nederland. Hun bedrijf Aangenaam Slapen komt bij de mensen thuis, om ze een nieuw bed en/of matras uit te laten zoeken.

Ommenaar Stelpstra (32) en compagnon Rietveld (31) zijn recent het bedrijf Aangenaam Slapen begonnen. Beiden hebben meerdere jaren ervaring in de beddenwereld. Bovendien hebben ze in hun omgeving ervaring met mensen die kampen met slaapproblemen. "Hierdoor weten we dat het juiste advies ontzettend belangrijk is bij het aanschaffen van een nieuw bed en matras", vertelt Stelpstra.

ToerenOpvallend is dat ze met een bus door Nederland toeren. Het is bedoeld voor de groep die niet in staat is langs te komen in de showroom. "Wanneer je druk bent, is het ideaal als wij met onze bus op bezoek komen. Ook voor bijvoorbeeld ouderen die niet mobiel genoeg zijn om naar ons toe te komen."

SlaapatelierDaarom hebben ze een bestelwagen tot slaapatelier omgebouwd. Hierin is een bed ingebouwd, waarin de mensen kunnen proefliggen. Het bed kan in hoogte worden versteld. Hierdoor kunnen de mensen bij huis al een keuze maken voor een bed en een matras.

StichtingAangenaam Slapen heeft ook de stichting Dream2 opgericht. Voor iedere verkochte matras stelt Dream2 een extra matras ter beschikking aan derdewereldlanden of aan partijen of mensen die veel voor de maatschappij doen.

Het mobiele slaapatelier rijdt op afspraak door het hele land. De ondernemers hebben in Amersfoort een showroom, waar klanten ook naar toe kunnen. "Het is onze missie mensen met een glimlach wakker te laten worden", is de verkoopslogan van Stelpstra.

Foto: AW Foto