Nieuws Actueel

Omzet Plein Westermaat 30 miljoen hoger dan in binnenstad Hengelo

Van onze redactie 11 november 2015

Image 5430566

Dit blijkt uit het Hengelose hoofdstuk van het koopstromenonderzoek 2015 van I&O Research. Het college van B en W heeft het rapport samen met de nieuwe ‘centrummonitor’ gepresenteerd. In de binnenstad zorgen de kledingwinkels voor de meeste omzet, met bijna 50 miljoen. De centrummonitor is op basis van verschillende gegevens samengesteld.

Minder bezoekers

Het aantal bezoekers dat wekelijks in de binnenstad komt, is met 11 procent gedaald naar 68.100, vergeleken met vorig jaar. Ook op zaterdagen is dat het geval: dan komen er nog 17.000 bezoekers in het centrum. De winkelleegstand is nu 18 procent en is het hoogst in de Nieuwstraat en De Brink. De werkgelegenheid daalde met 1,4 procent. Maar dat is veel minder dan de 9,3 procent van een jaar eerder. Ondertussen stijgt de horeca in populariteit.

Helft negatief

Bezoekers blijven wel korter in de binnenstad: dat is nu gemiddeld twee uur, een kwartier minder dan vorig jaar. Op een zaterdag geven ze gemiddeld 51 euro uit: drie euro minder dan vorig jaar. Bezoekers zijn wat minder negatief over het centrum: ‘slechts’ de helft vindt dat de binnenstad in de afgelopen twaalf maanden achteruit is gegaan. Dat was eerder 59 procent.