Nieuws Actueel

Omzetgroei van 759 procent

Coolblue en FINTREX uit Rotterdam, en Finance Factor uit Wassenaar zijn donderdag bekroond tot Gouden FD Gazelle in de provincie Zuid-Holland. Deze drie ondernemingen zijn hiermee de snelst groeiende onderneming binnen hun eigen categorie. Dit maakte Het Financieele Dagblad bekend tijdens de feestelijke FD Gazellen bijeenkomst, die het dagblad dit jaar voor de 12e keer organiseert.

Van onze redactie 13 november 2015

Fdgazellencoolbluezuidholland1065groot

In totaal zijn 93 ondernemingen uit de provincie Zuid-Holland uitgeroepen tot FD Gazellen. Dit jaar zijn landelijk in totaal 490 bedrijven opgenomen in de FD Gazellen-ranglijst. Ook de gemiddelde omzetgroei steeg. De Zuid-Hollandse FD Gazellen realiseerden een gemiddelde omzetgroei van maar liefst 142%, waarbij een structurele omzetgroei van minimaal 20% over de afgelopen drie jaar is vereist om opgenomen te worden in de FD Gazellen ranglijst.

Bekroning tot Gouden FD GazellenUit de totale lijst van Gazellen mogen de volgende ondernemingen zich een jaar lang Gouden FD Gazelle 2015 – in de volgende categorieën – noemen:Klein: Finance factor B.V. – werving en selectie (financiële sector), 759% omzetgroei (2012 t/m 2014)Middel: FINTREX B.V. – werving en selectie (voor klantcontact), 198% omzetgroei (2012 t/m 2014)Groot: Coolblue B.V. – webwinkel in consumentenelektronica, 113% omzetgroei (2012 t/m 2014)

Omzetgroei van 759 procentMeest in het oog springende Gouden FD Gazellen uit Zuid-Holland is Finance Factor, dat een overtuigende omzetgroei laat zien van 759 procent. "Het is een enorme verrassing en ik ben er ontzettend blij mee", vertelt Albert Allmers, algemeen directeur van Finance Factor over het winnen van de ondernemersprijs. "Wat er anders is aan ons? 55 jaar terug is Frits Goldschmeding met Randstad de uitzendmarkt begonnen. Maar die markt staat nu zo onder druk, onder andere door het ‘uurtje-factuurtje-denken’. Momenteel pakken veel detacheringsbureaus per gewerkt uur een hoge marge. Wij doen dat anders door transparant eenmalig een fee te vragen aan het begin van de periode aan zowel kandidaat als opdrachtgever. Daarna kunnen ze voor onbepaalde tijd met elkaar in zee gaan. Echter, de basis van onze groei zit ‘m natuurlijk in het continu zoeken naar goeie finance professionals, wat die zijn schaars."

Thermometer ondernemingslustJan Bonjer, hoofdredacteur van het FD, heeft een duidelijke boodschap voor de FD Gazellen: “Zij vormen een thermometer voor de ondernemingslust in Zuid-Holland. Die gaat zeker de goede kant op. We kunnen nog verder komen als jongere en oudere ondernemers elkaars ervaringen delen. Het FD is daarvoor een ideaal platform”.

De FD Gazellen Awards 2015 is een initiatief van Het Financieele Dagblad en Company.info en wordt mede mogelijk gemaakt door ABN AMRO en Mazars Accountants en Belastingadviseurs.