Nieuws Actueel

Vierde kattencafé van Nederland geopend in Den Bosch

Kattenparadijs Mispoes! ging gisteren open in Den Bosch. Knuffelen met lapjeskat Nacho of de wat norse René, zo schrijft het Brabants Dagblad.

Bart Gotink 30 juni 2016

Kattencafe 1065

Ze is eigenlijk allergisch voor katten, kan er last van haar ogen van krijgen. Maar op de allereerste dag dat kattencafé Mispoes! in de Orthenstraat open is, zit Jolanda Faber toch met haar moeder een tosti en worstenbroodje te eten. Want de liefde voor de beesten, die wint uiteindelijk.

Ook in Londen bezocht Faber al eens een kattencafé. Toen ze las dat er één in Den Bosch kwam, wisten de moeder en dochter uit Asten gelijk dat ze hier even langs moesten. Jolanda vindt het prachtig, katten aaien en tegelijkertijd lunchen. Al komen niet alle katten direct langs.

ThailandKattenparadijs Mispoes! ging gisteren open voor het publiek. Eigenaresse Marloes Vorstenbosch (27) deed het idee op in Thailand: een lunchroom waar mensen kunnen eten en tegelijkertijd knuffelen met de aanwezige poezen. Het is dus niet de bedoeling dat gasten zelf dieren meenemen.

Voor het paradijs moet drie euro toegang worden betaald. Maar dat hebben de meesten wel over voor een aaitje voor lapjeskat Nacho, kitten Simba, luie Miss Poes of de wat norse René. Zoals Iris van Doremaele en Maaike Plug, twee studentes uit Kerkdriel. "Katten zijn eigenwijs, ze doen wat ze zelf willen", verklaart Van Doremaele haar liefde voor het dier. Ze komen speciaal voor de katten, want 'gewoon koffiedrinken kun je toch overal'.

CrowdfundingMila Bucx hielp mee met de crowdfunding voor Mispoes!. Al voor de opening was 22.000 euro opgehaald. Als Bucx niet allergisch was geweest, had ze thuis wel vijf katten gehad. Nu heeft ze slechts een rode, kortharige kater. Ze is fan van de lapjeskat Nacho, al heeft ze ze nog niet allemaal even goed gezien. "Katten zijn knuffelig en willen spelen."

Waarom katten, en geen honden? Bucx: "Bij een hond heb je het idee dat je hem alles kunt laten doen." Faber: "Honden zijn eigenlijk veel dommer. Een kat is intelligent."

Gerelateerde artikelen:

Eerste kattencafé in regio Twente

Lenny Popelier: We geven geen katgarantie