Nieuws Actueel

Onderbroek-overvaller verrast cafetariapersoneel

Rik Nizet 23 april 2014

Een overvaller met een zeer bijzondere vermomming heeft in Zutphen cafetariamedewerkers de stuipen op het lijf gejaagd. De man poogde met een witte onderbroek op z'n hoofd de kassa leeg te roven. Dat mislukte door heldhaftig optreden van een personeelslid. Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de overval die in september 2013 plaatsvond.

Medewerkers van Cafetaria Kokkie aan de Ruys de Beerenbrouckstraat in Zutphen keken donderdag 26 september 2013, rond 23.30 uur, raar op als er een man met een witte onderbroek over zijn hoofd rechtstreeks op de kassa afloopt en ertegen begint te duwen.

Stekende bewegingenEén van de medewerkers probeert de ongenode gast bij de kassa weg te krijgen. Maar de man laat zich niet makkelijk wegjagen. Hij loopt met een mes in de hand op de medewerker af en draagt hem op de kassa te openen. Weer geeft de dappere jongen hem een duw. De indringer maakt hierna stekende bewegingen richting de medewerker, die dat probeert af te weren met een snijplank die toevallig binnen handbereik ligt.

PatatbakDe aandacht van de man verplaatst zich weer naar de kassa die hij met geweld probeert open te krijgen. Wanneer dit niet lukt moet de medewerker het opnieuw ontgelden. Dit keer moet een patatbak de steken van het mes afweren, maar die valt op de grond. Er volgt nog een heftige worsteling. Plotseling, zonder dat de aanwezigen begrijpen waarom, staakt de man zijn aanval en loopt hij rustig de zaak weer uit.