Nieuws Actueel

Onderneemsters zoeken leegstaande winkel in Wierden voor pop-up store

Van onze redactie 24 april 2015

Leegstaande Winkel Frans Nikkels

Een naam voor de winkel hebben ze al: Twenty 15. „Het moet een tijdelijke winkel worden op A-locatie waar ondernemers hun producten aan de man brengen”, legt Pereira uit. „De winkel moet toegankelijk zijn voor iedereen en geschikt zijn voor iedere portemonnee. Het aanbod zal variëren van accessoires tot kinderkleding en andere producten.”

Pereira en Patty komen met hun idee op het moment dat de leegstand in het Wierdense centrum weer wat aan het afnemen is. Toch zijn er volgens de twee nog genoeg mogelijkheden voor een pop-up winkel. „We zoeken een pand met veel ruimte, want we willen er ook graag workshops geven. Daarnaast willen we een klein gedeelte van de winkel voor horeca inrichten, zodat mensen er kunnen samenkomen. Het moet een beleving zijn om bij ons te winkelen.”

Betrokken

De twee onderneemsters zijn allebei afkomstig uit Wierden en voelen zich betrokken bij de samenleving. Ze hebben beiden al een flink netwerk opgebouwd in de ondernemerswereld, waardoor ze van diverse kanten tips krijgen bij het openen van de pop-up store. „De mensen om ons heen reageren enthousiast. Zowel de winkeliersvereniging als de gemeente is positief over ons idee.”

Wanneer er een pop-up store kan openen en hoe lang die kan blijven, kan Pereira niet zeggen. „Dat is onder meer afhankelijk van het pand waar we in komen te zitten. Het kan zijn dat de verhuurder al snel zegt dat hij een andere bestemming voor het pand heeft gevonden. We hopen voor de Wierdense Zomerfeesten (Wiezo) van begin juli open te zijn.”

Foto: Jody Pereira en Joni Patty zoeken naar een leegstaande winkel. (Frans Nikkels)