Aangeboden door Gemeente Helmond

Nieuws Actueel

Ondernemen in Helmond: korte lijntjes, snel schakelen

De gemeente Helmond steekt veel energie in de bedrijvigheid binnen de gemeentegrenzen. De lijntjes tussen ondernemer en gemeente zijn zeer kort en waar mogelijk wordt de extra meter gelopen voor een gezond ondernemersklimaat. ,,Zie het als een stad met een dorps karakter".

Van onze redactie 29 oktober 2019

Ondernemen Helmond

Adil Marra, Linda Haverkamp en Ad Scheepers (v.l.n.r.) maken zich sterk voor de Helmondse ondernemers.

Helmond heeft een verleden als belangrijke, maar grauwe industriestad. Dit stempel is allang vervaagd, maar nog altijd staat de gemeente niet in de top tien van te bezoeken steden. Wie echter de moeite neemt om er op bezoek te gaan, wordt verrast. Stadskasteel, monumentale kerk, gezellig uitgaansgebied, industrieel erfgoed, kubuswoningen, prachtige kanaalzone. ,,Het is hier goed wonen en werken. We hebben veel te bieden op sociaal-cultureel gebied, zoals een theater, poppodium en bioscoop. Maar ook veel cafés en restaurants voor elke portemonnee. Alles op loopafstand, het is een compact centrum. De ondernemers kennen elkaar hierdoor goed en daarnaast komen we regelmatig samen, bijvoorbeeld om activiteiten en plannen te bespreken", zegt Linda Haverkamp, centrummanager in Helmond.

Franchisers gezocht

Een bijzondere activiteit vindt op dinsdagavond 12 november plaats: het Franchise Event in theater Het Speelhuis in Helmond. Hier presenteren negen landelijke franchiseformules zich met als doel gegadigden te vinden die in het 92 duizend inwoners tellende Helmond graag een lokale vestiging willen openen. ,,De formules maken tijdens het evenement graag kennis met eventuele kandidaten. KVK, gemeente en andere interessante partijen zijn bovendien aanwezig om alle mogelijke vragen over het opzetten van een succesvolle onderneming te beantwoorden", aldus Marra. Meer weten over het bijzondere Franchise Event? Kijk dan op www.helmond.nl/franchise-event. Aanmelden voor deze avond kan eveneens op deze pagina.

Goed bereikbaar

Wie wil winkelen, krijgt in de gemeente genoeg keuze voorgeschoteld. Zowel de landelijke ketens als puur lokale ondernemingen wisselen elkaar af in het straatbeeld en de overdekte winkelgalerij. ,,Als gemeente stimuleren we dit ondernemerschap van harte, waarbij we twee lijnen volgen: het versterken van bestaande ondernemingen en het stimuleren van nieuwe activiteiten. Onder andere door als gemeente goed bereikbaar te zijn voor onze ondernemers", zegt Adil Marra, een van de drie gemeentelijke accountmanagers. ,,Zie ons als oliemannetjes voor de ondernemers. Wij helpen waar wij kunnen".

Ook Ad Scheepers, ondernemersadviseur bij de KVK, merkt op dat Helmond voor ondernemers een prettige omgeving is, met name dankzij de 'dorpse korte lijntjes'. ,,Als KVK bieden we waar mogelijk gratis basisondersteuning of verwijzen door naar marktpartijen wanneer het ingewikkelder wordt. Maar voor zowel de KVK als de gemeente geldt dat alles heel laagdrempelig is", zegt Scheepers.