Nieuws Actueel

Ondernemer Brian Kuipers van Bistro de Kolenbrander gaat ‘Tomatensoepchallenge’ aan

Van onze redactie 10 juli 2015

Brian Kuipers Tomatensoep Challenge Lars Smook

Dat weerhield vaste gaste José Teutelink er niet van om de restauranteigenaar uit te dagen. "Zij beweerde dat ze lekkerder tomatensoep kon maken dan ik", vertelt Kuipers. "Nou, die uitdaging wilde ik wel aangaan."

TomatensoepchallengeHet goedmoedige gekibbel mondde uit in een heuse 'tomatensoepchallenge', die donderdagavond bij De Kolenbrander werd uitgevochten. Via Facebook werd een testpanel van dertien lekkerbekken geronseld, dat blind beide soepen mocht proeven. De soepen kregen punten voor onder andere smaak, geur en opmaak.

UitslagEn de uitslag? "Helaas voor José, maar de winst is voor mij", zegt Kuipers lachend. "Maar als het panel anders had beslist, dan was het ook goed geweest. Dan zou mijn soep worden vervangen door de soep van José. Luisteren naar de gasten, dat vind ik belangrijk. Leuk dat we het op deze manier 'uitgevochten' hebben, zeker voor herhaling vatbaar."

Gelachen Hobbykokkin Teutelink toonde zich een sportieve verliezer. "Ik ben niet teleurgesteld hoor. Ik heb de hele week gelachen. Voor mezelf ben ik de winnaar, want over smaak valt immers niet te twisten. Ik houd van een lekker pittige tomatensoep, de soep van Brian is wat zoeter. Tja."

Geheim is het recept van Kuipers niet. Hij is open over de ingrediënten: "Het recept staat gewoon op een banner in het restaurant", aldus de Hengeveldenaar.

Eigenaar van Bistro De Kolenbrander, is door een vaste gast uitgedaagd, die beweerde lekkerder tomatensoep te kunnen maken dan Kuipers. Op foto Brian Kuipers en Jose Teutelink. Foto: Lars Smook