Nieuws Actueel

Ondernemer en chef-kok starten horeca-avontuur met Grand Café Seven in Vriezenveen

Van onze redactie 29 mei 2015

Bas winkel Jeffrey Bakker Seven larssmook

Ook al kregen zowel Winkel als Bakker - destijds chef-kok in Zandwijk - links en rechts adviezen de vingers niet te branden aan een avontuur in de horeca. En dat moet je nou juist niet tegen Winkel zeggen: „Op school kreeg ik bijvoorbeeld te horen dat hoger beroeps onderwijs voor mij te hoog gegrepen zou zijn”, lacht Winkel. „Ik zet dan alles op alles om te laten zien dat ik dat niveau wél aan kan.”

ZandwijkBakker hield aan het sluiten van Zandwijk een dubbel gevoel over. Het zou in zijn beleving mogelijk moeten zijn op de locatie aan het kanaal in Vriezenveen een rendabel horecabedrijf op te zetten. „Op de laatste avond bij Zandwijk sprak ik een kameraad van Bas over mijn ideeën”, aldus Bakker. „Hij raadde me aan om eens met Bas te gaan praten. En toen ging het snel. Ik belde Bas, vertelde kort over mijn plannen met het pand en een dag later zaten we al met elkaar om tafel.” Bas knikt: „En dan te bedenken dat ik totaal geen ervaring heb in de horeca. Ik zag ook kansen, want net als Jeffrey kon ik me niet voorstellen dat horeca op deze plek en in zo’n prachtig gebouw niet levensvatbaar zou zijn. Zeker voor de zakelijke markt is dit een prima plek.”

MetamorfoseAan de buitenkant van het gebouw is alleen een naamswijziging doorgevoerd. En mogelijk krijgt het terras met uitzicht op het kanaal een meer open karakter. Binnen is sprake van een metamorfose. Van de oude inrichting is weinig meer terug te vinden. De meubels zijn vervangen, evenals de lampen (zie kader). Er is flink met de verfkwast gewerkt en aan één van de wanden is een heuse blikvanger aangebracht: het profiel van Vriezenveen, met onder meer de brug over het kanaal, de Leemansmolen en de watertoren. Het ontwerp is overigens van de Vriezenveense fotograaf Stefan Schipper. „De huisstijl is volledig veranderd”, vatten Bakker en Winkel het samen.

ShowroomEen groot budget ontbrak om Seven te verbouwen. Het was daarom zaak creatief te zijn en dat leidde er onder meer toe dat het bedrijf ook als showroom fungeert voor de makers van de tafels en de lampen. En de stoelen die op zolder stonden, werden voorzien van een frisse lik verf. De komende week gaat Seven open voor het publiek. Een proefeet voor familie en vrienden liep afgelopen weekeinde uit op een geslaagde generale repetitie. De kaart werd afgerond en met lokale bedrijven kwam het tot zaken over de levering van verse producten zoals meel van de Leemansmolen. „Goede kwaliteit, betaalbaar eten”, maken kok en zakelijk leider bij voorbaat reclame.

Ze geloven in het succes van de zaak en in elkaar: „We vullen elkaar aan, versterken elkaar. En we willen beiden bewijzen dat een nieuwe horecazaak ook in 2015 kans van slagen heeft.”

Foto: Bas Winkel en Jeffrey Bakker in Seven Vriezenveen (Lars Smook)