Nieuws Actueel

Ondernemer Farid Kourie verbouwt De Galeriet in Delden tot Eetcafé Calimero

Van onze redactie 9 oktober 2015

Farid Koerie Annina Romita

Na vestigingen in Goor en Markelo, gaat Kourie nu ook het zakelijke avontuur aan in Delden. Een derde vestiging van het pizzeria- en shoarmarestaurant, met de naam van het kleine kuikentje dat beroemd werd door de uitspraak 'zij zijn groot en ik is klein, en da's niet eerlijk, o nee'. Kourie: "Ik ben van kleinsaf aan gek van het poppetje Calimero. Tekende het altijd overal op. Daarom kreeg de eerste vestiging aan de Lindelaan in Goor in 2005 ook die naam. Het poppetje stond op de ramen, kinderen herkenden het en wilden naar binnen.

Buitenkansje In 2008 zijn we in Markelo begonnen en ondertussen in Goor verhuisd van de Lindelaan naar de Grotestraat. Bij toeval kwam ik eigenlijk bij het pand van de Galeriet terecht. Ik had eerst een ander pand in Delden op het oog, maar toen kwam dit buitenkansje."

Farid kijkt uit naar de verbouwing. Enthousiast legt hij uit waar de keuken komt en laat hij de ruime kelder zien. "Daar kunnen mensen een feestje houden. Verjaardagen, voetbalteams, van alles." Voorbeeld voor de inrichting is de vestiging in Goor, waar met het gebruik van hout, stenen en sfeervolle lichten een lounge-achtig en open restaurant is neergezet. "Maar het belangrijkste is goed eten en goed personeel. Net als in Goor komt er een open keuken, zodat je kunt zien waar en hoe het eten gemaakt wordt. Dat vind ik zelf ook fijn als ik ergens ga eten en jonge bezoekers vinden het heel interessant. In Goor en Markelo mogen ze soms helpen met het maken van de pizza. Die zijn dan ook heel lekker. Er komt een kok die nu al bij Calimero werkt, met bovendien 25 jaar ervaring in de horeca. Maar we zoeken later ook werknemers uit Delden die meehelpen bij de bezorging en de service in het restaurant." De vestigingen in Goor en Markelo worden door Farid gerund, samen met zijn twee jongere broers en zus.

Uitdaging Het opbouwen van een nieuwe zaak is een uitdaging, maar juist dat proces trekt de ondernemer. "Dat vind ik het mooiste. Iets opbouwen en de hele inrichting zelf doen. Ik sluit niet uit dat Calimero nog verder groeit en binnen een paar jaar ergens anders een vierde vestiging opent." Kourie mikt met de opening van Calimero Delden op begin 2016: "Dat hangt af van hoe snel het gaat, maar ik denk dat we in januari open kunnen. Dan nodigen we de hele straat uit. Het tekenfilmfiguurtje Calimero is het kleine kuikentje, maar nu worden wij juist groter."

Foto: Annina Romita