Nieuws Actueel

Ondernemer Van Eck krijgt ruim baan voor evenemententerrein op luchthaven Twente

Van onze redactie 23 maart 2015

Image 4811097

De Strip is een van de drie werkparken op de 50 hectare die Van Eck heeft aangekocht. Zijn beoogde evenemententerrein vormt een van de eerste grote plannen voor het gebied.

Geluidsoverlast Voor raadsleden komt er nog een technische sessie over de geluidscontouren en decibels waar Van Eck zich aan moet houden. Daarna komt een nota van uitgangspunten in de raad.

De vrees voor (geluids)overlast leidt tot bezwaarprocedures. De Stichting Lonnekerberg (StiL), een van de bezwaarmakers, heeft al gevraagd om openbaarmaking van alle afspraken tussen gebiedsontwikkelaar ADT, gemeente en Van Eck.

Werkgelegenheid Van Eck zelf zegt alle vertrouwen te hebben. Hij kocht in 1998 een mengvoederfabriek in Maarssen bij Utrecht en maakte er met DeFabrique een van de drukstbezochte evenementenlocaties in Nederland van. De opgedane ervaringen neemt hij mee naar Twente.

De coalitiepartijen D66, VVD, CDA, BurgerBelangen en ChristenUnie zijn het erover eens dat Van Eck moet kunnen beginnen. Anneke Broekman (VVD): „Van Eck moet aan het werk, in het belang van de werkgelegenheid.” Ton ten Vergert (CDA) vindt dat de bezwaarmakers hun bezwaren overtrekken. „Het gaat om werk en nog eens werk. Ik denk dat het met de evenementen en de verkeersoverlast hard meevalt.”

Milieu Wethouder Hans van Agteren zal maandagavond benadrukken dat de milieucategorie voor het terrein 4.2 blijft en niet wordt veranderd in categorie 5.3. Daardoor zouden motorcrossen en de aanleg van een kartcircuit mogelijk worden. Van Eck ziet af van dit soort activiteiten.