Nieuws Actueel

Ondernemer, voorkom verstopte stofzuiger!

Bram de Vrind 13 februari 2015

De opdracht is duidelijk: ambitieuze ondernemers willen groeien. Maar bij het realiseren van die groei, raakt de stofzuiger nogal eens verstopt, schrijft blogger Karen van Riel in haar gouden bijdrage op DeOndernemer.nl. Ze scoorde het meest gelezen blog van de voorbije week. Janneke van Heugten, Tineke Huizenga, Saskia Maarse en Henk Kwakkel completeren de top-5.

1. Karen van Riel - De stofzuigerIk was een jaar of 13. Mijn moeder gaf me een zware stofzuiger en de opdracht om mijn kamer schoon te maken. Die kamer in mijn ouderlijk huis is sinds die dag weinig veranderd. Knalgeel behang met zonnetjes, gele plinten, geel plafond, gele gordijnen. De onbetwiste smaak van een meisje dat voor het eerst zelf haar kamer mag inrichten. 2. Janneke van Heugten - Vrouwen, waar zijn jullie Afgelopen vrijdag organiseerde Vakerindemedia.nl de Vrouw in de Media Awards. Longarts Wanda de Kanter won de Vrouw in de Media Award 2014. De aanmoedigingsprijs ging naar de Somalische vluchteling Ilhaam Awees. Die rolmodellen hebben we hard nodig.

3. Tineke Huizenga - Wat jij niet weet en de klant welDe telefoon gaat en je neemt op, wat zeg je dan? Het is van groot belang dat je weet wat je zegt maar ook hoe je het zegt. Met het oog nemen we waar. Maar dwars door de telefoon heen, zien en horen we ook veel. 4. Saskia Maarse - Liefde kent geen grenzen Viviane, Dzidra, Charles, José en Sandra uit het boek Tutti frutti hebben één ding gemeen: ze werden verliefd op een Nederlander of Nederlandse. Zo verliefd, dat ze besloten huis en haard achter te laten om een nieuw leven op te bouwen in Nederland, samen met hun geliefden. 5. Henk Kwakkel - TonproatersRaadsleden zijn geen tonproaters. Ze lezen een verhaal voor dat ze niet zonder papier of iPad kunnen navertellen en leunen vervolgens achterover. Van interactie met hun collega’s, waarbij verschillende politieke opvattingen voor een levendige discussie moeten zorgen, is niet of nauwelijks sprake. Vergelijk de spreektijd in eerste termijn maar eens met die in de tweede ronde, dan weet je wat ik bedoel. Het maandelijkse voorleesuurtje noem ik dat wel eens cynisch.