Nieuws Actueel

Ondernemer wil cashen op de Krim

Bram de Vrind 23 december 2014

De Krim zoekt Nederlandse bedrijven. De afgelopen maanden zijn op het door Rusland ingelijfde schiereiland diverse gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van het Nederlandse bedrijfsleven. De officieuze handelsdelegaties werden tijdens hun missie begeleid door de Russische handelsvertegenwoordiger in Nederland, Aleksandr Tsjerevko. Dat meldt het Financieele Dagblad.

Projecten waarin mogelijk samengewerkt kan worden betreffen energie, waterbeheer, afvalverwerking, infrastructuur, wegenbouw, huizenbouw en landbouw. De minister-president van de Krim-republiek, Sergej Aksjonov, geeft aan dat op de Krim per 1 januari 2015 een speciale economische zone wordt ingevoerd.

WegenbouwEén van die geïnteresseerde bedrijven is transporteur NBK Cargo Services uit Spijkenisse. Bij de gesprekken in de Krimse hoofdstad Simferopol, waar ook de Russische minister van Krimzaken Oleg Saveljev aanwezig was, voerden mede-eigenaar Edward Brans en directeur Garry Gazarjan namens hun bedrijf het woord. Zij toonden hun interesse in wegenbouwprojecten, ontzilting en waterzuivering.