Nieuws Actueel

Ondernemers A'dam Toren maken iconische foto na

Van onze redactie 14 juni 2015

Image 5000682

Lunch atop A’DAM Toren:Yesterday, my partners and I had great fun (and a tasty lunch) recreating an iconic photo from...

Posted by A'DAM Toren on vrijdag 12 juni 2015

Fotograaf Charles C. Ebbets deed wat Juinen ook deed, alleen dan 82 jaar eerder. Ebbets fotografeerde in plaats van vier mannen op 80 meter hoogte, elf bouwvakkers op 259 meter hoogte. De mannen op die historische foto zaten eveneens met hun broodtrommeltjes op een stalen balk, namelijk op de top van een van de wolkenkrabbers van het Rockefeller Center in Manhattan. Alleen was dat gebouw 70 verdiepingen hoog en telt de A'dam toren 'slechts' 22 verdiepingen.

Steiger Volgens Het Parool hebben de mannen op beide foto's niets te vrezen. Ze hebben namelijk geen duizelingwekkende afgrond onder hun voeten, maar er bevindt zich een steiger die op de foto's natuurlijk niet te zien is. Op de plek waar de Amsterdamse heren poseren komt een skybar met panoramadek. De opening van de verbouwde Shell toren is gepland aan het eind van dit jaar. Naast het panoramadek komen er in het gebouw een hotel, een club, kantoorruimtes en een ronddraaiend restaurant.