Nieuws Actueel

Ondernemers bouwen aan hun netwerk tijdens FBK Games

Van onze redactie 26 mei 2015

FBK Games netwerk Toma Tudor

Wouter Reinders van Bureau Hengelo heeft met zijn gasten Ron Sepp (accountmanager van Heracles) en Mark Pastoor (Evenementenbureau Marked) een mooi plekje aan een statafel langs de vijver. Reinders kent de gezichten uit het plaatselijke bedrijfsleven. Daar hoopt Sepp van te profiteren. Het nieuwe stadion van Heracles heeft nog vrije stoelen. „Ik zie hier sponsors van ons, maar er zijn er ook de nodige die nog niet aan Heracles verbonden zijn”, zegt de accountmanager van de Almelose eredivisieclub. „Het is niet zo dat ik met een lijstje op stap ben of denk dat we hier vanmiddag al een nieuwe sponsor kunnen binnen halen, maar wellicht kan ik met een paar bedrijven een vervolg afspraak maken.”

Nieuwe contacten leggen

Marjana van Belkum van coachingsbureau Zinventief schuift aan. Net als Wouter Reinders is ze lid van de Club van 83, een sponsorgroep van FBK Games. Het lidmaatschap kost jaarlijks drieduizend euro, waarvan een deel wordt gebruikt voor clubbijeenkomsten. „Dit is geen dag dat je handel maakt. Maar je komt veel mensen tegen, legt nieuwe contacten. Dat levert vroeg of laat altijd werk op.”

Op de hoofdtribune schudt Sander Schelberg ondertussen de handen van de zoon van Fanny Blankers Koen en enkele van haar kleinkinderen. De burgemeester vertelt deze keer ondernemers te hebben uitgenodigd die nog geen sponsor zijn van FBK. Hopelijk vinden ze het zo leuk dat ze bij een volgende editie wel met geld over de brug komen.

Demcon

Vanuit de regio haken steeds meer bedrijven aan bij het atletiekevenement. Het Enschedese Demcon is voor de eerste keer sponsor. Directeur en mede-eigenaar Dennis Schipper vermaakt zich prima op de hoofdtribune. Demcon besloot pas een paar weken geleden sponsor te worden van de FBK Games. De tijd was te kort om zakenvrienden uit te nodigen, zegt Schipper. De ondernemer mengt zich niet onder de andere sponsors. “Waarom zou ik? De mensen die ik wil kennen, ken ik al.” Gerben Edelijn van Thales, die achter hem zit, heeft hij even snel de hand gedrukt. Dat is genoeg. “Als hij mij nodig heeft of andersom, bellen we wel.”

Foto: Toma Tudor