Nieuws Actueel

Ondernemers in Hof van Twente met financiële problemen kunnen terecht bij ROZ

Van onze redactie 26 oktober 2015

Euromunt Erna Lammers

Binnen deze regeling kunnen ondernemers een beroep doen op een tijdelijke aanvulling van hun inkomen of bedrijfskrediet. Daarnaast kent het Bbz ook financiële mogelijkheden voor mensen met een bijstandsuitkering die een eigen bedrijf willen starten.SamenwerkingWethouder Pieter van Zwanenburg heeft onlangs de overeenkomst getekend met zijn Hengelose collega Mariska ten Heuw. ROZ is gevestigd aan de Enschedesestraat in Hengelo en adviseert in een groot aantal gemeenten in Twente en de Achterhoek, en heeft als doel ondernemerschap te bevorderen.

Advies, begeleiding en coaching Naast de financiële mogelijkheden als de Bbz en de gespecialiseerde schuldhulpverlening, geeft ROZ advies en biedt begeleiding en coaching aan. Ook heeft het ROZ een uitgebreid trainingsaanbod voor het beginnen van een bedrijf, financiën en administratie, succesvol verkopen, social media, internetmarketing, belasting en verzekeringen. Jaarlijks helpt ROZ in het hele werkgebied ruim 1.000 ondernemers in spe en geeft aan ruim 800 ondernemers bedrijfseconomisch en financieel advies en ondersteuning.

Ondernemers uit Hof van Twente kunnen op afspraak terecht op het kantoor in Hengelo. Medewerkers van het ROZ bezoeken ook bedrijven. De dienstverlening is vaak gratis. Het is niet uitgesloten dat op termijn ook een kantoor in de Hof wordt geopend.

Foto: Erna Lammers