Nieuws Actueel

Ondernemers krijgen inspraak in dorpsraad Langeveen

Van onze redactie 9 december 2014

Dat is de laatste jaren niet gebeurd, zegt dorpsraadvoorzitter Gerard Avéres. Hij is zelfkritisch: „We vinden dat we de laatste jaren te weinig voor ondernemers hebben gedaan. Normaal kloppen we alleen bij ondernemers aan als we financiële of materiële middelen nodig hebben. Nu kunnen ondernemers een keer zeggen waar zij tegenaan lopen. De inbreng van de betreffende ondernemer is één van de agendapunten tijdens de vergadering.”

BelangenbehartigerVolgens Avéres bereiken de dorpsraad geluiden dat ondernemers moeite hebben met bijvoorbeeld regels die hen worden opgelegd door de overheid. „Wij kunnen als belangenbehartiger zaken aanhangig maken bij gemeente of provincie. En als er ondernemers zijn met dezelfde vragen, kunnen we bijvoorbeeld eens een avond organiseren waarop we een fiscalist of andere spreker aan het woord laten.”SamenwerkingAvéres wijst graag naar de samenwerking tussen huisarts en fysiotherapeut in Langeveen, die mede dankzij de inspanningen van de dorpsraad tot stand is gekomen. Volgens hem het bewijs dat een dorpsraad iets voor ondernemers kan betekenen.Nieuwe stijlMaandag was de eerste vergadering ‘nieuwe stijl’ bij de kuikenmesterij van Ruben ter Braak aan de Witteweg. „Het is altijd goed voor bestuurders om eens met de voetjes op de werkvloer te staan. Vaak worden eindconclusies vanachter een bureau gemaakt, maar de praktijk blijkt vaak weerbarstiger”, aldus Ter Braak, zelf lid van de dorpsraad. Vanaf 2015 hoopt het bestuur één á twee keer per jaar op locatie te vergaderen. Als er meer animo is, dan gaat de frequentie omhoog.

Foto: V.l.n.r. dhr. Ter Grote, dhr. Broenink, dhr. Ter Braak, dhr.Geers, dhr. Averesch, dhr. Vander Aast, dhr. Hendriksen en dhr. Olimulder (Rikkert Harink)