Nieuws Actueel

Ondernemers leren elkaar kennen met bustoer over Bedrijvenpark Bornsestraat

Van onze redactie 17 april 2015

Ondernemers bedrijvenparkbornsestraat Toma Tudor

De ‘schouw’ van het terrein is onderdeel van het programma van de bedrijvencontactmiddag die behalve voor de ondernemers ook is bedoeld voor het gemeentebestuur. „We kijken of het terrein er wel aantrekkelijk bij ligt en wat we eventueel anders kunnen doen”, vertelt Gerbert Luttikhuis van Taxi Almelo. Hij is penningmeester van Bedrijvenkring Bornsestraat Almelo. „We willen misschien in samenwerking met de gemeente het groenonderhoud in eigen beheer doen. Maar we hebben ook al veel zaken tot stand gebracht om de leefbaarheid te verbeteren.” Kijkje achter de schermen

Het gezelschap neemt na de busrit bij Taxi Almelo een kijkje achter de schermen. „Ik heb zelf al bij een aantal bedrijven hier rondgekeken. Je ziet de gebouwen van de buitenkant, maar vaak heb je als buurman geen idee wat er binnen gebeurt. Voor ons bedrijf geldt dat mensen vaak denken aan de ‘straattaxi’s’ maar dat is maar 3 procent van ons werk”, zegt Luttikhuis. „We hebben een eigen wasstraat, technische dienst en een wagenpark van 150 auto’s en bussen.”

Dertig leden

De bedrijvencontactmiddag is vooral bedoeld om informatie uit te wisselen, te leren, inspireren en netwerken. De Bedrijvenkring Bornsestraat Almelo heeft inmiddels dertig leden, ongeveer de helft van het totaal aantal ondernemers. Onlangs is er nog een aantal nieuwe leden bijgekomen. „Het mooiste is dat je ideeën opdoet bij collega’s”, zegt Luttikhuis. „Bijvoorbeeld in de bedrijfsvoering. Maar je kunt ook gebruik maken van elkaars diensten. Zo maken veel ondernemers hier gebruik van ons taxivervoer.”

Foto: De ondernemers van Bedrijvenpark Bornsestraat met enkele wethouders van de gemeente Almelo maakten donderdagmiddag in een bus een ritje langs hun eigen bedrijven. (Toma Tudor)