Nieuws Actueel

Ondernemers Nijverdal zijn tegen betaald parkeren

Van onze redactie 22 mei 2015

Grotestraat Nijverdal Parkeren

Volgens de werkgroep moet gedurende deze periode een blauwe zone gaan gelden in het betaald parkeren gebied. Automobilisten mogen hier dan maximaal anderhalf uur parkeren als ze tenminste de blauwe parkeerkaart voor de voorruit leggen. Op diverse locaties aan de rand van het centrum moeten terreinen voor lang parkeren komen. In de ondergrondse parkeergarage Henri Dunant kan drie uur gratis worden geparkeerd, waarna een nog nader te bepalen bedrag in rekening wordt gebracht.

Evaluren

De werkgroep stelt de lokale politiek voor dit nieuwe systeem na twee jaar te evalueren en ergens in het vierde jaar een nieuw besluit te nemen. Het tijdelijk afschaffen van het betaald parkeren heeft financiële consequenties voor de gemeente Hellendoorn. Volgens wethouder financiën Jelle Beintema ontstaat hierdoor een gat van ruim 450.000 euro per jaar in de gemeentebegroting. De centrumwinkeliers en vastgoedeigenaren zijn volgens de werkgroep bereid de helft van dat bedrag voor hun rekening te nemen.

Veel voorstanders

Ondernemer Reynald Feddema, bestuurslid van winkeliersvereniging Op naar Nijverdal, vertelde dat eerder deze week een speciale informatiebijeenkomst is gehouden voor winkeliers en vastgoedeigenaren en de overgrote meerderheid van de honderdtwintig aanwezigen zich uitsprak voor dit voorstel, inclusief de verplichting samen jaarlijks bijna een kwart miljoen euro te moeten ophoesten als dekking voor het genoemde tekort in het gemeentelijk huishoudboekje. „Slechts één winkelier stemde tegen”, benadrukte Feddema.

Foto: Annina Romita