Nieuws Actueel

Ondernemers op het Hulsbeek pakken uit tijdens vijfde Hulsbeekdag

Van onze redactie 10 april 2015

Sonja Heuvelmans en Rob Beverdam Reinier van Willigen

Sonja Heuvelmans en Rob Beverdam, mede-organisatoren van het evenement, doen geen moeite om hun trots te verbergen. Want met honderd ondernemers kunnen zij rekenen op een sterk deelnemersveld. Tel daar nog eens de 34 deelnemers aan de kunstmarkt en 21 deelnemers aan de weddingfair bij op, dan kunnen zij niet anders concluderen dan dat er genoeg te zien en te beleven valt. En dat is ook de insteek van de Hulsbeekdag. Niet iedere ondernemer mag zich zondag op Het Hulsbeek presenteren. „De deelnemers moeten wel een link hebben met Het Hulsbeek,” aldus Beverdam.

BezoekersHet thema is ‘Beleef Het Hulsbeek’. Elk jaar trekt het evenement meer bekijks. Vorig jaar bezochten zo’n twintigduizend bezoekers Het Hulsbeek, het jaar ervoor lag het bezoekersaantal op vijftienduizend.

Activiteiten„Er zijn nog altijd heel veel mensen die niet weten wat er hier allemaal te beleven is”, durft Heuvelmans te beweren. „Zelf je eten bereiden op een van de nieuwe bbq’s bijvoorbeeld”, haalt Beverdam als voorbeeld aan. „Veel mensen kennen Het Hulsbeek alleen maar van het zonnen in de zomer. Maar we zien de laatste tijd wel steeds meer dat mensen ons ook buiten het zomerseizoen weten te vinden.” Op de Hulsbeekdag is er een groot aanbod van activiteiten en bezienswaardigheden.WeddingfairStellen met trouwplannen kunnen deze zondag uitwijken naar Erve Hulsbeek waar voor de achtste keer een weddingfair wordt gehouden. „Er doen 21 ondernemers aan mee die van alles laten zien op het gebied van trouwen. Van bloemen en muziek tot pakken op maat en trouwjurken. We willen er mee laten zien dat je alles in Twente kunt krijgen. Je hoeft er echt niet voor weg.”

Het evenement duurt van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang tot het terrein is gratis. Wel moet er betaald worden voor parkeren.