Nieuws Actueel

Ondernemers, overheden en onderwijs werken samen om economie Noordoost-Twente te versterken

Van onze redactie 18 december 2014

Het gaat om dertien initiatieven van bewoners en ondernemers uit het gebied met een totale gezamenlijke investering van vijf miljoen euro.

Geld en kennisDe gebiedspartners provincie Overijssel, de gemeenten Dinkelland, Tubbergen, Oldenzaal en Losser en het waterschap Vechtstromen dragen een miljoen euro bij en daarnaast stellen ze, samen met Hogeschool Saxion, menskracht en kennis beschikbaar om de uitvoering van de projecten te versnellen. Want er is niet alleen ondersteuning in de vorm van geld nodig, maar ook in de vorm van kennis.

Nieuwe rolverdelingGedeputeerde Ineke Bakker zegt met deze aanpak ‘te willen experimenteren met een nieuwe rolverdeling tussen overheid en samenleving’. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de motivatie die in het gebied zelf aanwezig is om Twente vitaal te houden. In totaal doen er 120 ambassadeurs mee.ProjectenDe dertien projecten zijn door inwoners aangedragen tijdens een eerder werkbezoek van de gedeputeerde samen met Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten. Lees hier meer over dit bezoek en de projecten. Vijfentwintig andere Twentse initiatieven hebben een bijdrage ontvangen in de vorm van een voucher. Versterken economieAlle initiatieven leveren een bijdrage aan de sociaal-economische versterking van Noordoost-Twente door een impuls te geven aan recreatie, streekproducten, duurzame energie, behoud van cultureel erfgoed of hippische sport.

Foto: Presentator Ander van der Zee in gesprek met Gerrit aan de Stegge, Jan Steggink en Bjørn Grundel. (Bas Wolters)Alle bestuurders - provincie Overijssel - gemeentes Losser / Oldenzaal / Tubbergen / Dinkelland en ondernemers rondom de 13 projecten (Rick Meinen)