Nieuws Actueel

Ondernemers parkeren gratis in Amsterdam

Merlijn Ensing 28 januari 2014

Actieve ondernemers in het centrum van Amsterdam parkeren een maand gratis.

Parking Centrum Oosterdok geeft ondernemers in het postcodegebied 1011 en 1012 een proefabonnement cadeau. De parking wil daarmee aantonen dat parkeren in de binnenstad geen pijnpunt voor ondernemers hoeft te zijn.

“Parkeren in Amsterdam is onbetaalbaar. Er is nooit een parkeerplek te vinden. En Amsterdamse parkeergarages zijn onveilig.” Een greep uit de ergernissen van ondernemers in het centrum van Amsterdam. Niets is echter minder waar. In Parking Centrum Oosterdok parkeren ondernemers betaalbaar, schoon en veilig. Parking Centrum Oosterdok heeft ruim 1300 parkeerplekken beschikbaar op een toplocatie: midden in het centrum en naast Amsterdam CS. Daardoor kunnen ondernemers met een auto of bedrijven met een wagenpark zich toch in de Amsterdamse binnenstad vestigen.

Ondernemers zijn blij met Parking Centrum OosterdokVanochtend viel er daarom bij actieve ondernemers in postcodegebied 1011 en 1012 een maand gratis parkeren op de mat. Diederick Vellinga, namens de eigenaar KP Investments: “Wij doen graag iets voor onze buren. En onze collega-ondernemers hebben de parking vanaf het begin onder hun klanten gepromoot.”

Marcel C.B. Schonenberg, directeur Beurs van Berlage, beaamt dit. “Sinds Parking Centrum kunnen we onze bezoekers een betaalbare parkeergelegenheid bieden”. Daarom bedankt Parking Centrum Oosterdok collega-ondernemers met één maand gratis parkeren. Vellinga: “En ook na die maand hebben we de goedkoopste abonnementen van de hele binnenstad.”