Nieuws Actueel

Vuurwerk gejat, toiletpot vol, koek en cola verorberd

Annelou Izeren 10 december 2015

Tuincentrum westland monster vuurwerk inbraak

Ondernemers Paddy en Chantal Knijnenburg stuitten dinsdagmorgen op een onaangename verrassing: de voorraad vuurwerk was 's nachts uit hun tuincentrum in het Westlandse Monster gestolen. Maar dat niet alleen: de dieven lieten ook een enorme smeerboel achter, aldus het AD.

"Ze hebben zich absoluut niet ingehouden. De toiletpot en de bril zaten helemaal onder", zegt Paddy Knijnenburg. Ook in de rest van het tuincentrum was het bezoek van de inbrekers duidelijk te zien. "Het is een ravage. Ze hebben alles in het kantoor overhoop gehaald, zich tegoed gedaan aan onze cola en koekjes. En het ergste van alles: ze hebben ál het vuurwerk meegenomen. Echt alles."

SchadeHet gaat om een partij van circa zeven pallets die in twee opslagcellen lag. Over hoe de dieven zich toegang hebben verschaft wil Knijnenburg in belang van het politie-onderzoek niet veel kwijt. Het tuincentrum ligt vrij afgelegen.

Knijnenburg schat dat de schade waarmee de daders hem hebben opgezadeld in de tienduizenden euro's loopt. "Ik ben ontzettend kwaad. Ik hoop dat de inbrekers snel worden opgepakt. We hebben andere vuurwerkverkopers in de buurt gevraagd hun ogen open te houden voor eventuele aanbiedingen van gestolen vuurwerk. Je weet het maar nooit. Ik wil alles doen om ze te vinden. Natuurlijk zit ik hoe dan ook voorlopig in deze puinhoop, maar ik wil daar iemand voor verantwoordelijk kunnen houden."

Nieuwe lading vuurwerkDe ondernemer uit Monster laat zich niet uit het veld slaan. Hij wil zo snel mogelijk een nieuwe lading vuurwerk inslaan. "Wij verdienen doorgaans het meest aan de verkoop van bloemen en planten, maar zo aan het eind van het jaar is de opbrengst van vuurwerk een fijne stimulans. We kunnen dat nu ook wel gebruiken als oppepper."