Nieuws Actueel

Ondernemersduo begint bouwmarkt in Den Ham: 'Een jongensdroom die uitkomt'

Van onze redactie 31 juli 2015

Bouwmarkt Cvd M

Maar al snel zagen ze in hoe serieus wij ermee bezig waren. Nu hebben ze er alle vertrouwen in”, vertelt Remco Dubbink (22) uit. Samen met zijn compagnon André Rozenberg (ook 22) begint hij een bouwmarkt in een pand aan de Vriezendijk 13, waar in het verleden Hout en Bouwmaterialen Van der Laan was gevestigd. ConcurrentieDe twee gaan zich in eerste instantie richten op bouwmaterialen en sierbestrating onder hun bedrijfsnaam BULL Bouwmarkt. Ook bestaat de mogelijkheid producten te huren, zoals aanhangers, trilplaten en opslagcontainers, om zo een compleet assortiment aan te bieden. Ze verwachten geen hinder te ondervinden van bouwmarkten in omliggende plaatsen als Vroomshoop en Ommen. De Hammenaren werken volgens een ander concept. Het is eerder te vergelijken met een kleine Raab Karcher dan met een Formido, zo zeggen ze zelf.

Voor wie de twee kent, mag het geen wonder heten dat zij deze sprong wagen. Al in hun tienerjaren waren ze al actief met het oprichten van kleine ondernemingen. Rozenberg: „Ik had op mijn zestiende al een soort klusbedrijfje. Dan maaide ik het gras bij mensen of deed ik allerlei timmerklusjes”, zegt Rozenberg. „En ik had al enige tijd een webwinkel met elektronisch gereedschap en bouwmaterialen”, haakt Dubbink in. „Maar door in het echt contact te hebben met klanten, kan ik beter verkopen dan via internet.”

Ja-knikkers„We hebben allebei niets aan ja-knikkers. Daarom voeren wij pittige discussies met elkaar. Gelukkig komen we daar altijd samen uit”, zegt Rozenberg. Dubbink knikt.

Momenteel zijn de jonge ondernemers bezig om de laatste puntjes op de i te zetten. Ze hopen hun zaak in het najaar te openen. Foto: Christian van der Meij