Nieuws Actueel

Ondernemersduo over pop-up store Kleine Gelukjes in Hengelo: ‘Dit is een droom die uitkomt’

Van onze redactie 4 juni 2015

Kleine gelukjes annina romita

,,Van leuke spulletjes, creatief zijn en rommelen in huis kun je heel gelukkig worden. Voor ons geldt dat in ieder geval wel. Daarin hebben we elkaar gevonden”, zegt Sandra. „Anne was mijn buurvrouw, zo hebben we elkaar leren kennen. Als ik iets leuks had opgedoken, liep ik eerst naar haar om het te laten zien.”

Pop-up storeOok al verhuisde Sandra, het contact bleef. Een tijdje geleden ontstond het idee voor de pop-up store: een leegstaand winkelpand tijdelijk inrichten als winkel. Op Koningsdag draaide Kleine Gelukjes voor het eerst. De perfecte dag om te openen, knikt Anne. „Het liep echt storm. Mensen waren super enthousiast.”

‘Hot’Het hergebruik van meubels, je eigen unieke interieur samenstellen is helemaal hot, zeggen de twee. „Je merkt dat het ‘in’ is om iets origineels, iets eigens in je huis te hebben. Om dingen die oud en gedateerd zijn, op te knappen. Het heeft meer waarde dan het zoveelste kaarsje of bakje dat je bij een woonketen koopt. En natuurlijk is het een trend om duurzaam met spullen om te gaan.”

Te koopOngeveer alles bij Kleine Gelukjes is te koop. Houten stoelen geschilderd in pasteltinten, etageres, vitrinekastjes, oude serviezen, lijsten, maar ook trendy interieurkaarten, stoere tafeltjes en betonnen kaarsenstandaards. Een mix van oud en nieuw, van stoer en tuttig. Het zal wennen zijn als de winkel straks weer sluit, verzuchten de Hengelose vrouwen. „Dit is toch een droom die uitkomt. Maar ja, in principe stoppen we aan het eind van deze maand.”

Dat wil zeker niet zeggen dat er een einde komt aan hun plannen. Anne: „We hebben allerlei ideeën. Wie weet gaan we nog een tijdje door met de pop-up store of komen er meer van dit soort winkels. Een vintage straatje in Hengelo, dat zou toch fantastisch zijn?”Kleine Gelukjes is geopend op woensdag, vrijdag en zaterdag, in ieder geval nog tot en met 30 juni.

Foto: Sandra Meijer en Anne van de Maat (Annina Romita)