Nieuws Actueel

Ondernemerspaar opent nieuw restaurant in pand De Stenen Tafel in Borculo

Van onze redactie 11 februari 2015

„We hebben met De Olliemölle afgelopen jaar een geweldig seizoen gehad”, vertelt eigenaar Raymond Prinsen. „Maar we zaten hier tegen de maximale capaciteit aan.” Daarom kiezen Prinsen en zijn partner Gea Meppelink ervoor om het concept van De Olliemölle 20 meter te verhuizen, naar het pand van De Stenen Tafel, waar ze ook eigenaar van zijn. Vanaf april richt het koppel zich volledig op Moulin Bistronomie, zoals het ‘nieuwe’ restaurant gaat heten; het concept van De Olliemölle blijft overeind.ImagoDe verandering van de naam is een bewuste keuze. De Stenen Tafel kreeg volgens Meppelink de naam ‘duur’ te zijn, mede omdat het twaalf jaar lang, vanaf 1999, een restaurant met een Michelinster was. Die naam aanhouden was geen optie. „Dat bleek voor mensen toch een drempel te vormen. Het zou een plek zijn waar je alleen naar toe gaat als je iets te vieren hebt. Het is moelijk om van dat imago af te komen.”LaagdrempeligMoulin Bistronomie zal geen nieuwe ‘Stenen Tafel’ zijn, benadrukken ze. „We willen laagdrempelig zijn”, zegt Meppelink. „Een klassieke bistro, waar je voor 30 euro kunt eten, maar waar je ook gewoon een glas wijn kunt drinken.” De komst van Moulin Bistronomie betekent het einde van De Olliemölle in zijn huidige vorm. Als alles volgens plan verloopt, openen Prinsen en Meppelink in april Moulin Bistronomie. Wat het duo met het pand van De Olliemölle gaat doen willen ze nog niet bekend maken.

VoorgeschiedenisChefkok Raymond Prinsen en zijn partner Gea Meppelink begonnen in 1994 met restaurant De Stenen Tafel in Borculo. Na vijf jaar werd het kwalitatief hoogstaande restaurant beloond met een Michelinster, die het tot 2011 zou behouden. In 2003 openden Prinsen en Meppelink in de naastgelegen oliemolen de bistro De Olliemölle. Die werd in 2008 bekroond met een Bib Gourmand, een onderscheiding voor restaurants die een prima maaltijd serveren voor onder de 35 euro. In 2011 sloten ze De Stenen Tafel, om hun toekomst te overwegen. Na anderhalf jaar openden ze het weer, al was het restaurant niet dagelijks geopend.

Foto: Lars Smook