Nieuws Actueel

Ondernemingen in gevaar door gebruik eigen smartphone

Van onze redactie 14 november 2014

Check Point Software Technologies heeft voor zijn derde ‘Mobile Security Report’ 800 IT-professionals ondervraagd over het transport van gevoelige, corporate informatie buiten beheerde omgevingen. De belangrijkste bevindingen:

DreigingDe grootste dreiging zit binnen de organisatie – 87 procent van de ondervraagden gelooft dat de grootste bedreiging bij het gebruik van mobiele apparaten onvoorzichtige medewerkers zijn. Bijna twee derde van de respondenten geeft aan dat onvoorzichtigheid van medewerkers aan de basis staat van recente lekken van klantgegevens.

Toename gebruik eigen smartphoneOndanks dat medewerkers de zwakste schakel zijn, ziet 91 procent van de IT-professionals de afgelopen twee jaar een toename in het gebruik van persoonlijke mobiele apparaten die contact maken met het netwerk. In het onderzoek van dit jaar (2014) beheerde 56 procent van de respondenten zakelijke gegevens op apparaten die het eigendom zijn van medewerkers. In 2013 lag dat percentage nog op 37 procent.

ZorgenHet aantal mobiele beveiligingsincidenten zal toenemen – 2015 wordt een risicovol jaar volgens de ondervraagde mensen. Zeker 82 procent geeft aan dat het aantal beveiligingsincidenten in 2015 zal toenemen. Bijna alle respondenten (98 procent) geven toe dat ze zich zorgen maken over de impact die mobiele beveiligingsincidenten hebben, waarbij de kans op het verlies of diefstal van data de grootste zorg is.

Lees hier verder.

Foto: Thinkstock