Nieuws Actueel

Onderzoek getroffen huizen IJsselstein

Van onze redactie 15 december 2014

Zaterdag viel de kraan van een hoogwerker door het dak van een woning, nadat het gevaarte kantelde. Een IJsselsteiner wilde vanuit het bakje van de hoogwerker zijn vriendin een huwelijksaanzoek doen.

Na het ongeluk moesten de bewoners van 32 woningen hun huis verlaten. De meesten mochten zaterdagavond weer naar huis. Wanneer de bewoners van het getroffen huis en de twee buurwoningen weer naar huis mogen, hangt af van het onderzoek maandag.

Het paar mocht zaterdag naar Parijs vertrekken om daar hun verloving te vieren, maar is weer naar huis gegaan. Op RTV Utrecht zegt het stel dat ze niet van hun verloving konden genieten en dat ze willen meeleven met de getroffen buren. ,,We hebben dit echt nooit gewild'', aldus het stel. Ze zeggen ook dat de buren nog niet met hun willen praten. Het paar wil geen media-aandacht gezien het verdriet van de buren.

Het ongelukkig verlopen aanzoek is de hele wereld over gegaan. Van China tot Californië hebben media aandacht besteed aan het 'verpletterende aanzoek.'