Nieuws Actueel

Onderzoek vondst auto Jos Mahler: geen misdrijf

Van onze redactie 2 februari 2015

Bovendien is gebleken dat de lichaamsresten in de auto vrijwel zeker toebehoren aan bestuurder Jos Mahler, zijn Poolse vriendin Mayka en hun 2 vrienden Pawel en Robert, die sinds 1998 vermist werden.

Dat zijn de eerste conclusies van de politie in het onderzoek naar de zaak.

Identiteitsbewijzen Tijdens het onderzoek, samen met het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), zijn behalve sieraden en kleding van het vermiste viertal, ook hun identiteitsbewijzen gevonden. Verder ontdekte het NFI dat de stoffelijke resten in de auto toebehoren aan 4 verschillende personen. DNA-onderzoek moet definitief duidelijk maken of het inderdaad de 4 vermiste mensen zijn.

'Geen misdrijf' Verder onderzoek van deze lichaamsresten duiden niet op sporen van een misdrijf, aldus de politie. Ook met de Datsun van Mahler zelf bleek weinig mis; er zijn geen ernstige technische mankementen gevonden die duiden op een misdrijf.

Noodlottig ongeval De politie concludeert hieruit dat de 4 onbedoeld met het voertuig in het water zijn beland en dat hun overlijden een noodlottig ongeval is geweest.

Jos Mahler (30) verdween op 29 november 1998 na een avondje stappen in Arnhem samen met zijn Poolse vriendin Mayka Lappa (32) en hun 2 jongere vrienden Pawel Lach en Robert Swiniarski.