Nieuws Actueel

Geen drugs bij fataal ongeval Antwerpen

Van onze redactie 16 maart 2015

Image 4809574

Door de aanrijding kwamen twee mensen om, een echtpaar uit het Belgische Ekeren. Zes mensen raakten lichtgewond.

Er zaten nog twee Nederlanders in de auto, een 27-jarige man uit Bergen op Zoom en een man van 24 uit Roosendaal. De andere inzittenden waren Belgische mannen. Allemaal zijn ze getest op alcohol en drugs. De mannen uit Bergen op Zoom en Roosendaal hadden alcohol op. De vermeende bestuurder en de Belgen niet, meldde de politie.

Volgens getuigen reed de Audi waar de vijf mannen in zaten met hoge snelheid. De auto botste op de auto van het Belgische echtpaar, een man van 71 en een vrouw van 67. Ze werden door de klap uit de auto geslingerd. De man overleed ter plekke, de vrouw in het ziekenhuis.

Er was nog een derde auto betrokken. Daar zaten twee volwassenen en drie kinderen in. De kinderen kwamen er met de schrik vanaf, de bestuurder en de vrouw naast hem raakten lichtgewond. De auto waar de Nederlanders in zaten sloeg over de kop en kwam volgens de politie tientallen meters verder tot stilstand. Over een lengte van tweehonderd meter lag de weg vol brokstukken. Het ongeval gebeurde even voor 09.00 uur.