Nieuws Actueel

'Onrust op obligatiemarkt raakt Wall Street'

Van onze redactie 4 juni 2015

Image 4974549

De rentes op staatsleningen van onder meer Duitsland en Nederland liepen donderdag flink op naar de hoogste niveaus van dit jaar. De euro steeg flink in waarde tegenover de dollar. De Europese beurzen gingen stevig omlaag donderdag.

De Amerikaanse overheid meldde voorbeurs dat het aantal eerste uitkeringsaanvragen vorige week is gedaald tot 276.000, van een herziene 284.000 een week eerder. Economen rekenden in doorsnee op 278.000 aanvragen. Vrijdag komt de overheid met het officiële banenrapport naar buiten.

Griekenland

Beleggers wereldwijd volgen de ontwikkelingen rond Griekenland. Topoverleg in Brussel woensdagavond tussen premier Tsipras en EU-voorzitter Juncker leverde geen definitief resultaat op. Naar verwachting worden de gesprekken vrijdag voortgezet.

Bij de bedrijven staat T-Mobile US in de belangstelling. Het Amerikaanse dochterbedrijf van Deutsche Telekom voert volgens The Wall Street Journal fusiegesprekken met de aanbieder van satelliettelevisie Dish Network. Het in New York genoteerde T-Mobile US staat flink hoger voorbeurs en ook Dish noteert winst.

Verizon Communications

Telecomconcern Verizon Communications gaat omlaag in de handel voorbeurs, na een afwaardering van JPMorgan Chase.

De Dow-Jonesindex sloot woensdag 0,4 procent in de plus op 18.076,27 punten. De brede S&P 500 ging 0,2 procent omhoog naar 2114,07 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 0,5 procent tot 5099,23 punten.

EPA