Nieuws Actueel

Onrust over toewijzing huis Molukse wijk aan niet-Moluks gezin

Van onze redactie 27 november 2014

Dat liet de gemeente donderdag weten. Het huis werd donderdag beklad met de tekst 'Molukse wijk, alleen Molukkers'.

Locoburgemeester Anno Wietze Hiemstra zei donderdagavond dat de wijk Moluks is ,,en Moluks moet blijven’’. ,,Wij begrijpen de gevoelens die leven binnen de Molukse gemeenschap en zullen er alles aan doen deze kwestie op een goede manier op te lossen’’, aldus Hiemstra. Los van de juridische aspecten voelen wij een speciale verantwoordelijkheid de wijk Moluks te houden, zo stelde Hiemstra.

Geen belangstellenden Het betreffende huis staat aan de Ebbingestraat. Directeur Bert Moormann van Domesta zei voor de microfoon van RTV Drenthe dat er sprake is van bijzondere afspraken met de Molukse gemeenschap over toewijzing van de woningen, ,,waarbij we woningen altijd toewijzen aan Molukkers. In dit geval waren er geen belangstellenden dus hebben we het verhuurd aan een Nederlands gezin. Zo staat het ook in de oorspronkelijke afspraken. We hebben de reactie onderschat, dus we vinden het jammer dat het loopt zoals het nu loopt.''

Het gesprek zal dinsdag zijn. Er zullen dan afspraken gemaakt worden over het toewijzingssysteem voor woningen in de wijk.